Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tepertős-sajtos pogácsa

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2-2,5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 ek só
  • csipet őrölt fehérbors
  • 15 dkg darált tepertő
  • 1 ek zsír
  • 1 ek tejszín
  • Valamint:
  • 1 ek olvasztott zsír
  • 2 maréknyi reszelt sajt
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A lisztbe belemorzsoljuk a friss élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, sót, borsot, a darált tepertőt, a zsírt és a tejszínt és géppel sima, ruganyos, de nem kemény tésztát dagasztunk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
    2. Miután megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, megkenjük olvasztott zsírral vékonyan, majd egy marékra való reszelt sajttal megszórjuk, majd két végéről behajtjuk a tésztát (az alsó felét a közepéig, a felső részt szintén a közepéig, majd jobbról és balról is a közepéig). Konyharuhával letakarjuk és 30 percig pihentetjük.
    3. Ezután újra kinyújtjuk, zsírral vékonyan átkenjük és a maradék sajttal megszórjuk, majd újra hajtogatjuk, és újabb 30 percig pihentetjük.
    4. Ezután kb. ujjnyi vastagra nyúhjtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd átkenjük 1 egész felvert tojással. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, szilikonos sütőpapírra helyezzük és 25 percig a sütőlemezen pihentetjük.
    5. A sütőt előmelegítetjük 180 fokra, és a pogácsákat aranybarnára sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin