Sajtos pogácsa kétféle sajttal

55 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk a tejfölben. A lisztet egy tálba szitáljuk, megsózzuk, és elmorzsoljuk benne a hideg vajat és a zsírt. Hozzáadjuk a sajt felét, amely lehet részben füstölt sajt is, és a tojássárgáját, végül az élesztős tejfölt, és homogén tésztává gyúrjuk az egészet.
  2. A tésztát letakarva a hűtőben pihentetjük fél órán át, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, a leeső tésztát újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

NÉZZÉTEK MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL EZ A MENNYEI SAJTOS POGÁCSA

 

Ezek is érdekelhetnek