Keress receptre vagy hozzávalóra

Tenger gyümölcsei pirítóssal

Hozzávalók

  • 20 dkg tenger gyümölcsei mix (fagyasztott)
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 20-30 cm szárzeller
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 db szardellafilé
  • 1-2 csipet csilipehely
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl zöldségleves alaplé
  • édes csiliszósz ízlés szerint
  • 5-6 db koktélparadicsom
  • bors
  • A tálaláshoz:
  • petrezselyem, bébispenót vagy bazsalikom
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • pár szelet pirítós

Elkészítés

    1. Egy nagyobb serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük az olajat. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, a feldarabolt zellert, az apróra vágott fokhagymát, a feldarabolt szardellát és a csilit. Megsózzuk, borsozzuk, kissé megpirítjuk.
    2. Hozzáöntjük a bort és a zöldséglevet. Beletesszük a koktélparadicsomot, végül a csiliszósszal ízesítjük. 10-15 percig főzzük.
    3. Ezután hozzáadjuk a kiengedett, leöblített és lecsepegtetett tenger gyümölcseit. Pár percig főzzük tovább, majd besűrítjük. Végül megszórjuk a petrezselyemzölddel, spenóttal vagy bazsalikommal, valamint a citrom levével és reszelt héjával ízesítjük. Pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés

Tartalmas egytálételként fogyaszthatjuk főtt burgonyával 5-10 percig összefőzve, vagy konzervbab és lencsekeverék hozzáadásával.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin