Elkészítés: A citromot forró, folyó víz alatt megsikáljuk. A levét kinyomjuk, átszűrjük, és a felét félretesszük az öntethez.
2 liter vizet felforralunk, 1 kávéskanál sóval és a maradék citromlével ízesítjük. Beleszórjuk a rizst, és fedő nélkül, szelíd forrással 18-20 percig, puhulásig főzzük.
Közben 1 liter forrásban lévő vízbe dobjuk fagyos állapotban a tenger gyümölcseit és a rákocskákat. Mindössze 2-3 percig főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
A rizst leszűrjük, jól lerázzuk róla a vizet, és mély tálba tesszük. Meglocsoljuk a félretett citromlével és 2 evőkanál olívaolajjal. Lazán hozzákeverjük a tengeri herkentyűket, a zúzott fokhagymát, a felaprított snidlinget és petrezselymet, lefedjük, és tálalásig hidegen tartjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre