Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Téli jércesaláta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg főtt cékla
  • 20 dkg zellergumó
  • 2 dl kefir
  • 4 csirkemellfilé
  • 2 közepes szem burgonya
  • 2 narancs
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, leszűrjük, és ha már langyosra hűlt, meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A zellert meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és kevés citromos vízben puhára főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. A céklát is leszűrjük, felkarikázzuk.

    A húst megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval, kevés borssal. Felforrósítjuk az olajat, és a csirkemell mindkét oldalát megpirítjuk benne, majd aláöntünk 2-3 evőkanál vizet, és a húst körülbelül 10 perc alatt puhára pároljuk. Kivesszük, csíkokra vágjuk.

    A narancsokat megmossuk, az egyiket meghámozzuk, és vékonyra felszeleteljük, a másik levét kifacsarjuk.

    A kefirből a narancs és a citrom levével, gyömbérrel, kevés sóval ízesített öntetet készítünk, és nagyobb salátástálban óvatosan összekeverjük az összes hozzávalóval. Jól behűtve tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin