Elkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, leszűrjük, és ha már langyosra hűlt, meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A zellert meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és kevés citromos vízben puhára főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. A céklát is leszűrjük, felkarikázzuk.
A húst megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval, kevés borssal. Felforrósítjuk az olajat, és a csirkemell mindkét oldalát megpirítjuk benne, majd aláöntünk 2-3 evőkanál vizet, és a húst körülbelül 10 perc alatt puhára pároljuk. Kivesszük, csíkokra vágjuk.
A narancsokat megmossuk, az egyiket meghámozzuk, és vékonyra felszeleteljük, a másik levét kifacsarjuk.
A kefirből a narancs és a citrom levével, gyömbérrel, kevés sóval ízesített öntetet készítünk, és nagyobb salátástálban óvatosan összekeverjük az összes hozzávalóval. Jól behűtve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre