Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Téli jércesaláta

MME MME
45 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, leszűrjük, és ha már langyosra hűlt, meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A zellert meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és kevés citromos vízben puhára főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. A céklát is leszűrjük, felkarikázzuk.

A húst megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval, kevés borssal. Felforrósítjuk az olajat, és a csirkemell mindkét oldalát megpirítjuk benne, majd aláöntünk 2-3 evőkanál vizet, és a húst körülbelül 10 perc alatt puhára pároljuk. Kivesszük, csíkokra vágjuk.

A narancsokat megmossuk, az egyiket meghámozzuk, és vékonyra felszeleteljük, a másik levét kifacsarjuk.

A kefirből a narancs és a citrom levével, gyömbérrel, kevés sóval ízesített öntetet készítünk, és nagyobb salátástálban óvatosan összekeverjük az összes hozzávalóval. Jól behűtve tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek