Elkészítés: A három tojásból piskótát sütünk. A tésztát kihűtjük, és rátesszük arra a tálcára, amelyiken tálalni akarjuk. Ha papíralátétet is szeretnénk alátenni, akkor azt is most kell alátenni.
A tészta köré tesszük a tortakarikát, majd a 3 dl tejből és a pudingporból készült pudingot még melegen ráöntjük a tésztára, és hagyjuk hűlni.
A zselatint feloldjuk a tejben, és fokozatosan hozzáadjuk a tejszínhez, majd kemény habbá verjük. A tejszínből kiveszünk kb. 2 dl habot a díszítéshez.
Hozzáadjuk a gyümölcsjoghurthoz a felvert tejszínhabot (esetleg a joghurt ízének megfelelő gyümölcsdarabokat is tehetünk bele), 2 evőkanál porcukrot is hozzáadunk, majd a pudingra simítjuk.
A tetejére gyümölcsöt teszünk, erre pedig az elkészített tortazselét.
1-2 óra múlva levesszük a tortakarikát (előtte éles késsel körbevágjuk) és a megmaradt tejszínhabbal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre