Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Esterházy torta V.

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
  • A tésztához:
  • 10 tojásfehérje
  • 35 dkg cukor
  • 30 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 16 dkg darált dió
  • 2 dl tejszín
  • 40 ml rum
  • A díszítéshez:
  • 25 dkg porcukor
  • 1 közepes méretű tojásfehérje
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál étolaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a liszt és dió keverékét. Sütőpapírral bélelt tortaformában, 180 fokra melegített sütőben 5 tortalapot sütünk.
A sütési idő kb. 5-10 perc laponként. (Célszerű a tészta hozzávalóit 5 részre osztani, és a fent leírt műveletet ötször elvégezni, így teljesen azonos vastagságú lapokat kapunk, de keverhetjük egyben is, ha nincs annyi időnk babrálni.)

A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk. Ha kihűlt, belekeverjük a diót, a rumot és a keményre vert tejszínt.

A lapokat a krémmel megkenve rétegezzük, végül a torta oldalát is bevonjuk. Hagyjuk kicsit dermedni a hűtőben.

A mázhoz a tojásfehérjét lazán felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a torta tetejére simítjuk. Az étcsokoládét az étolajjal gőz fölött megolvasztjuk, csíkokat rajzolunk a mázra, és késpengével, ellentétes irányban széthúzgáljuk.

A torta oldalát darált dióval díszítjük, és a kemény habbá vert tejszínből körben habrózsákat nyomunk a tetejére.

Ezek is érdekelhetnek

Friss