Elkészítés: A sütésre előkészített pulyka bőre alá vékony szalonnaszeleteket csúsztatunk. Kívül-belül sózzuk, hasüregébe majorannát szórunk, lábait a püspökfalathoz kötjük.
Tepsibe tesszük és leöntjük forró olajjal. Mellétesszük a vékony szeletekre vágott zöldségeket, a babérlevelet, néhány szem borsot. Aláöntjük a bort, egy kevés vizet, azután sűrűn locsolgatva puhára pároljuk. Az elfőtt levet vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, pirosra sütjük.
A sült zsírjában a zöldséget összetörjük és a tejföllel simára keverjük. A mártásból néhány kanálnyit a fölszeletelt hús alá öntünk, a többit külön csészében tálaljuk.
Köretként burgonyakrokettet kínálunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre