Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejbegrízgombóc

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg rizsdara
  • 3 ek nádcukor vagy édesítőszer
  • 3 dkg növényi margarin
  • 2 db alma
  • 2 bögre rizstej
  • 0,5 doboz rizstejszín
  • őrölt fahéj
  • citromlé

Elkészítés

    1. Egy lábosban felmelegítjük a rizstejet. Hozzáöntjük a rizsdarát, a nádcukrot, a csipet sót, majd fedő alatt puhára főzzük. Hűtőben hűtjük.

    2. Az almát kockára vágjuk, és olvasztott vajon félig megpároljuk. Meglocsoljuk citromlével, cukorral és fahéjjal ízesítjük majd felöntjük rizstejszínnel és forralunk egyet rajta.

    3. Kanál segítségével a kihűlt „tej”begrízből gombócokat formázunk és a meleg tejszínes almával tálaljuk.

    ÍME A RECEPT VIDEÓN >>> 

    KIPRÓBÁLT GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES RECEPTEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin