Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tavaszi tekercs egyszerű(bb)en

1 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • fél fej káposzta (kb. 50 dkg)
  • 1 fej hagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 evőkanál szárított gomba (júdásfüle-fafülgomba vagy fekete tölcsérgomba)
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál szójaszósz
  • 1 csomag bolti rétestészta (8 lap)
  • 1-2 tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: Először felaprítom a hozzávalókat: a káposztát 2-3 centis kockákra, a gombákat forrázás és áztatás után hasonlóra, a hagymát, a fokhagymát és a répát apróra vágom (ne dobjuk ki a káposzta torzsáját se, az lesz a bambuszrügy! :) )

    Serpenyőben hevítek 1 evőkanál olajat, és kicsit megpárolom benne a zöldségeket, hogy még épp roppanósak maradjanak. Először a hagymát, ha üveges, már jöhet a káposzta, majd a többiek. Fűszerezem sóval, borssal, gyömbérrel, szójaszósszal.

    Ezután a kész réteslapot nedves konyharuhára terítem. Minden tekercset úgy kezdek, hogy tojással átkenem a felületét a tésztának (így jobban tart majd a tekercs). Utána jöhet rá 1-3 evőkanálnyi töltelék. Először ráhajtom teljes hosszában az egyik oldalt, majd a másikat, szorosan feltekerem (óvatosan, mert könnyen szakad a rétes), majd az utolsó hajtásnál összeragasztom egy kis tojással.

    Bő forró olajban oldalanként 1-2 percig sütöm, és már tálalható is.

Megjegyzés

Ez a mennyiség kb. 8 db nagy tekercs elkészítéséhez elegendő. Aki kevesebb tésztával vagy kevesebb töltelékkel kisebb formában szereti, annak azt ajánlom: felezze a réteslapokat. Jó étvágyat hozzá!

A receptet Kicsi.

kicsi.csibe
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

erin
Én még a zöldségekhez ütöttem tojást is, mikor sütöttem őket. Nagyon finom lett a töltelék, akár kínai jellegű húshoz is tökéletes. Nekem az volt a tapasztalatom, hogy legalább 3 réteg réteslap kell a tekercsekhez. Óvatosan bánjunk a konyharuha nedvesítésével, mert szétszakadnak a tekercsek. (bevallom, én az első után már nem is használtam a nedves konyharuhát, mert nekem nem sikerült így szakadás nélkül feltekerni a tésztát) Még egy fontos tanács: akkor kezdjük el csinálni a tekercseket, mikor az olaj már forró és, ahogy feltekertük a tésztát, egyből tegyük is az olajba. Nyersen egymásra pakolni is tilos! :) Én rápakoltam szépen egy tányérra őket, aminek az lett az eredménye, hogy odaragadtak a tekercsek. Persze, mondjuk, ha olajos tányérra tettem volna őket... :) Na, az a lényeg, hogy, ha nem szakadnak ki, akkor tökéletes tavaszi tekercseket kapunk! Köszönöm a receptet!!

Hasonló Receptek

Magazin