Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos csirkecomb fehérboros-gombás ágyon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 2 egész csirkecomb
  • 4 evőkanál borsos mustár
  • 1 evőkanál tárkony
  • 7 db kisebb gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl fehérbor
  • 1/2 citrom leve
  • 15 dkg barnarizs
  • 8-10 dkg kolozsvári szalonna (ízlés szerint)
  • 1 l zöldség alaplé

Elkészítés

    Elkészítés: Megmossuk a csirkecombokat, kettévágjuk (alsó- és felsőcomb). Felforrósított serpenyőben a csirkecombokat bőrrel lefelé jól megpirítunk. Borsos mustárral bekenjük a csirke felső részét, majd megfordítjuk, 1 evőkanál tárkonnyal és sóval ízesítjük.

    1 fej laskára vágott vöröshagymát, gombát és 3 gerezd fokhagymát adunk hozzá. 2-3 dl fehérborral felöntjük és összeforraljuk.

    Egy tepsibe tesszük. Megcsepegtetjük fél citrom levével, de kevesebb citrom is elég. Sütőben 200 fokon 25 percig sütjük.

    Abban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük, beletesszük a felaprított kolozsvári szalonnát, jól megpirítjuk, majd kivesszük. Ebbe a serpenyőbe rakjuk az előzőleg beáztatott barnarizst, lepirítunk. 1 liter zöldség alaplével felöntjük, majd 50 perc alatt fedővel lefedve puhára pároljuk. Rátesszük a megpirított kolozsvári szalonnát, és forrón tálaljuk.

Megjegyzés

A szalonna nem szükséges, ha valaki diétázik, de jó ízt kölcsönöz a rizsnek.

Andrea89
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin