Elkészítés: Megmossuk a csirkecombokat, kettévágjuk (alsó- és felsőcomb). Felforrósított serpenyőben a csirkecombokat bőrrel lefelé jól megpirítunk. Borsos mustárral bekenjük a csirke felső részét, majd megfordítjuk, 1 evőkanál tárkonnyal és sóval ízesítjük.
1 fej laskára vágott vöröshagymát, gombát és 3 gerezd fokhagymát adunk hozzá. 2-3 dl fehérborral felöntjük és összeforraljuk.
Egy tepsibe tesszük. Megcsepegtetjük fél citrom levével, de kevesebb citrom is elég. Sütőben 200 fokon 25 percig sütjük.
Abban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük, beletesszük a felaprított kolozsvári szalonnát, jól megpirítjuk, majd kivesszük. Ebbe a serpenyőbe rakjuk az előzőleg beáztatott barnarizst, lepirítunk. 1 liter zöldség alaplével felöntjük, majd 50 perc alatt fedővel lefedve puhára pároljuk. Rátesszük a megpirított kolozsvári szalonnát, és forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre