Tarhonyaleves

default user icon
4 5/5
Tarhonyaleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • házi jellegű tarhonya
  • krumpli
  • paradicsom
  • paprika
  • kolbász
  • hagyma
  • olaj
  • pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: Apróra vágok egy hagymát, majd olajon megdinsztelem. Felkarikázok kolbászt (én cserkészkolbászt használok), és kicsit megpirítom az olajon. Hozzáadom a tarhonyát, és halványbarnára pirítom. Vigyázni kell, hogy ne túlozzuk el a tarhonya mennyiségét, mert meg fog dagadni. Felkockázok egy paradicsomot és egy paprikát, majd ezt is az edénybe dobom. Sózom, pirospaprikázom. Picit rottyantok rajta, majd felengedem vízzel. Beleteszek pár darab kockára vágott krumplit. (A mennyiségek mindig attól függenek, hogy ki milyen sűrű levest szeretne.) Addig főzöm, míg a tarhonya és a krumpli is megpuhul.

Megjegyzés

A kolbász akár ki is hagyható, illetve olaj helyett szalonna is használható, úgy talán még ízletesebb lesz. Ízre nagyon hasonlít a lebbencslevesre.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

fejes katalin 6 évvel ezelőtt
Hasonló a krumplis tarhonyához, csak leves formájában! Nekünk ízlett, köszi az ötletet!
Márkó Szilvia 6 évvel ezelőtt
Megcsináltam és fini lett!
Willand Veronika 7 évvel ezelőtt
Benne van a receptben, hogy a tarhonya és a krumpli mennyisége attól függ, hogy ki milyen sűrű levest szeretne. Én levesnél nem számolom sose a mennyiségeket, hanem mindig az arányokat nézem attól függően, hogy épp mennyi levet szeretnék. De kb. 2 liter léhez egy marék tarhonya és talán 2 közepes krumpli vagy 1 nagyobb. A kolbászt se szabhatom meg, hogy ki mennyit tegyen bele, hiszen ízlés dolga. Paradicsom, paprikából elég egy. A pirospaprika meg talán egy púpos teáskanál. Elrontani nem lehet a levest, kivéve talán, ha az ember túl sok tarhonyát tesz bele és felszívja szinte az összes levet.
Nyárasdy Rita 7 évvel ezelőtt
Szia! Nem írtál semmihez mennyiséget, pedig egy jó ételnél az fontos!

Hasonló Receptek

Magazin