Elkészítés: 6 evőkanál lisztből, 3 dl langyos tejből, 1 evőkanál cukorból, 2 csipet sóból és az élesztőből kovászt készítünk, majd 30 percig érni hagyjuk.
A megmaradt lisztet, cukrot, sót összekeverjük, hozzáadjuk a 3 dl langyos tejet, beletesszük a kovászt, jól kidolgozzuk. Ezután hozzáadjuk az olvasztott zsírt, és 15-20 percig dagasztjuk, hogy hólyagos tésztát kapjunk, majd 1 órán át langyos helyen kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyútjuk, majd ujjnyi széles, 15 cm hosszú csíkokra vágjuk, egyenként megsodorjuk, és perec alakúra formázzuk.
Zsírozott tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, megszórjuk ízlés szerint sóval, köménymaggal, és forró sütőben szép sárgára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre