Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Szőlős krémsajttorta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szőlős krémsajttorta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 52
  • Elküldve: 8

Hozzávalók:

  • 8 szelethez:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojás
  • A krémhez:
  • 2.5 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 15 dkg mascarpone
  • A tetejére:
  • 50 dkg szőlő
  • 1 tasak tortazselé

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beledolgozzuk a cukrot, a tojást, egy csipet sót, és tésztává gyúrjuk. Ha kemény lenne, kevés tejet adhatunk még hozzá. Amikor sima a tészta, letakarjuk, és hűtőben 30 percen át pihentetjük. A szőlőszemeket megmossuk, leszárítjuk, és félbevágjuk, kiszedjük a magokat.

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a tésztával kibélelünk egy kb. 23 cm-es gyümölcstorta-formát. Az alját megszurkáljuk, és a sütőben 15 percig sütjük. Amikor megsült, kivesszük, és megvárjuk, amíg kihűl. Megfőzzük a krémet. A tejet a cukorral felforraljuk, hozzákeverjük a kikevert pudingport, és kíméletesen összeforraljuk. Levesszük a tűzről, és gyakori kevergetés mellett kihűtjük. Amikor kihűlt, belekeverjük a mascarponét, ha szükséges, ízesítjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a tésztát, és rárakosgatjuk a szőlőszemeket. A tortazselét az előírásoknak megfelelően elkészítjük, bevonjuk vele a tortát. 1-2 órára félretesszük pihenni, majd szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 385 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Ajánlott receptek



Receptválogatás
Tavaszi receptverseny 2015.
Receptversenyünk véget ért, itt láthatjátok a beküldött finomságokat.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Bodzaszörp Bodzaszörp
Magyaros bruschetta Magyaros bruschetta
Az eredeti muffin alaprecept - lépésről-lépésre! Az eredeti muffin alaprecept - lépésről-lépésre!
Zöldspárga hollandi mártással Zöldspárga hollandi mártással
Mustáros csirke zöldségekkel Mustáros csirke zöldségekkel
Mennyei gyümölcsrizs Mennyei gyümölcsrizs
Extra zöldségleves Extra zöldségleves
Diós-meggyes bögrés szelet Diós-meggyes bögrés szelet
Tonhalas farfalle Tonhalas farfalle
Király nagyi kanalas fánkja Király nagyi kanalas fánkja
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124544_sorfesztival_110.jpg Sörpingpong és rákendroll - irány a Sörfesztivál!

A Magna Cum Laude és a Neoton Família tagjai mérték össze sörpingpong tudásukat az V. Jubileumi Sörfesztivál beharangozó…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124542_grillezes_110.jpg Grillre fel! - 1. rész: A grillezés aranyszabályai

Nyári estéken a kertvárosokban a piruló kolbász illata tölt be mindent. Ha csak arasznyi balkonod van és hordozható grillsütőd,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124540_halteperto_110.jpg Már Budapesten is élvezhetjük a szegedi ízeket

2015. április közepén nyílt meg a Szegedi Halbisztró Kiskőrössy 2.0 étterem, Budapesten, a Jókai téren.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124538_teszta_fogyokura_110.jpg Hihetetlen, de igaz: lehet fogyni tésztával!

Óriási tévhit, hogy ha fogyni szeretnél, nem ehetsz tésztaételeket! A titok az időzítésben és a mennyiségben rejlik, és abban,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124537_gyerek_etterem_110.jpg Étterembe egy kétévessel?! Simán!7 tipp, minden rendben legyen

Tény, egy kisgyerekkel étterembe menni merész vállalkozás, de nem lehetetlen! Tippjeink segítenek.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124467_110hus.jpg Gyorsan könnyűt Adrival: Pulykatekercs a legfelsőbb szinteken

A mai Gyorsan könnyűt konklúziója: az illatos zsályalevél, a zamatos paradicsom és az ízletes bacon igazán különlegessé teszik a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124531_35622_kakaokremes-napraforgo-kalacs_110.jpg Tavaszi Receptverseny 2015. - ők a nyertesek!

Örömmel értesítünk benneteket, hogy a zsűri gondosan megvizsgálta és értékelte az összes beérkezett receptet, és meghozta…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept