Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás savanyúkáposzta-leves

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés:
A húsos szalonnát nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk és átvagdaljuk.

Elkészítés:
1. A szalonnát kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a hagymát, végül belekeverjük a fokhagymát.
2. Felöntjük 1-1,5 l vízzel, és amikor forr, beletesszük a káposztát. Sózzuk, enyhén és kíméletesen főzzük.
3. A kolbászt felkarikázzuk, a szilvákat kettévágjuk. Amikor a káposzta majdnem puha, beletesszük a babérlevelet, a kolbászt és szilvákat. Összefőzzük. Könnyebben emészthető lesz a leves, ha 1-2 csipet őrölt köménnyel is ízesítjük!
4. A lisztet kikeverjük a tejföllel, behabarjuk vele a levest, ha kell, pótoljuk a vizet, és kiforraljuk, majd tálaljuk. A tetejére tehetünk még tejfölt.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss