Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás rétes túróval és mákkal

45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A szilvát megmossuk és kimagozzuk, felszeleteljük, majd a cukrot, a zsemlemorzsát és fahéjat hozzáadjuk, és jól elkeverjük.

2. A túrót kinyomkodjuk, ha vizes, villával alaposan összetörjük, és elkeverjük benne a joghurtot vagy tejfölt.

3. A réteslapokat szétszedjük, 1 rúdhoz legalább 3 lapot egymásra terítünk (attól függ, hány lapos a csomag).

4. A felső 2 lapot felhajtjuk, alaposan megkenjük olívaolajjal a legalsó lapot, majd ráhatjuk a középső lapot és azt is megkenjük olajjal (a legfelső rétegre nem kell olaj).

5. A legfelső lap szélein 2-3 cm-t kihagyva egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket (egyik rúd esetén a túrót, másik rúd esetén a mákot), majd megszórjuk a cukros, zsemlemorzsás szilva felével mindkét rudat.

6. Mind a 4 szélét megkenjük olajjal, és alul, majd kétoldalt visszahajtjuk, alulról feszesen, de nem túl szorosan feltekerjük, és a tetejét is megkenjük olajjal.

7. 4-5-ös fokozaton (180-190 fok) aranybarnára sütjük (20-25 perc).

Ezek is érdekelhetnek

Friss