A krémhez keverjük össze a habfixálót a cukorral és a vanillincukorral. A tejszínt robotgéppel verjük kemény habbá, közben apránként szórjuk bele a cukorkeveréket.
Töltsünk a tejszínből 3 evőkanálnyit csillagcsöves nyomózsákba és tegyük félre. A maradék habba keverjük bele a darált diót.
A piskótatortát vágjuk 3 rétegre. A szilvalekvárt keverjük át és kenjük meg vele az alsó és a középső tortalapot. A szélénél hagyjunk 1 cm-nyit üresen. Helyezzük az alsó lapot egy tortatálra, majd kenjük rá a habos krém egyharmadát.
Helyezzük rá a második lapot, azt is kenjük meg a krém egyharmadával, végül illesszük rá a legfelső tortalapot.
Nyomjuk össze a tortalapokat, majd a maradék krémet egyenletesen kenjük rá a torta tetejére és oldalára. A nyomózsákból nyomjunk a torta tetejére habrózsákat és a közepükre ültessünk fél diót vagy egy szem mogyorót. Szórjuk meg kakaóval vagy reszelt csokoládéval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre