Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvalekváros-diós torta 20 perc alatt

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A krémhez keverjük össze a habfixálót a cukorral és a vanillincukorral. A tejszínt robotgéppel verjük kemény habbá, közben apránként szórjuk bele a cukorkeveréket.

Töltsünk a tejszínből 3 evőkanálnyit csillagcsöves nyomózsákba és tegyük félre. A maradék habba keverjük bele a darált diót.

A piskótatortát vágjuk 3 rétegre. A szilvalekvárt keverjük át és kenjük meg vele az alsó és a középső tortalapot. A szélénél hagyjunk 1 cm-nyit üresen. Helyezzük az alsó lapot egy tortatálra, majd kenjük rá a habos krém egyharmadát.

Helyezzük rá a második lapot, azt is kenjük meg a krém egyharmadával, végül illesszük rá a legfelső tortalapot.

Nyomjuk össze a tortalapokat, majd a maradék krémet egyenletesen kenjük rá a torta tetejére és oldalára. A nyomózsákból nyomjunk a torta tetejére habrózsákat és a közepükre ültessünk fél diót vagy egy szem mogyorót. Szórjuk meg kakaóval vagy reszelt csokoládéval.

Megjegyzés

A krém még aromásabb lesz, ha a diót a tejszínbe keverés előtt száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.

Recept és fotó: Dr. Oetker: Villámgyors torták - MME

Ezek is érdekelhetnek