Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás-csirkemájas rántotta

30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: Tartalmas, gyors kellene, van néhány ducibb májacska, tojás, a kettőt együtt még sosenem, pont itt az ideje.

A hagymát levetkőztet, 2-3-ba darabol, félretesz, mellékészít a fokhagymanyomó eszközt.

A májakat folyó víz alatt gyorsan leöblít (nem árt neki), falatnyi darabokra vág, félre. A tojásokat felver sóval, borssal, a tejföllel, paprikakrémmel, átmenetileg a hűtőbe száműz.

A szalonnát kockákra aprogat, a piros serpenyőben, kevés olajon itt-ott átkeverve üvegesre süt. A tetejére szitafedőt, mert hajlamos a lelkes puffogásokra. Ha kész, le a lángról, beletör a hagymuskákat, vissza, kevergetve megfuttat, azbesztkesztyűt ölt könyékig, bele a máj, kevergetve átsüt. Bele némi olajpótlás, felforrósít.

Közben a hűtőből ki a tojás, villával kissé átver, óvatosan, szétterítve beleönt, a kezdeti fazonjától nem kap szívbajt, mint pl én, szorgosan keverve átsüt, darabosra.

Ha kész, sűrűbben meghint őrölt paprikával, rá a fedő, míg összeesik, teríthet.

Megjegyzés

Mai, bő kétadagos új ötlet volt részemről, és ezzel mindketten megszerettük az eddig mellőzött csirkemájat. Az a füstölt szalonnás, fűszeres íze... Mellé nem ám sima péktermék, a párom guszta, aranybarna színűre pirított félbevágott, laposabb szendvicszsemléket, én elkövettem egy kisebb serpenyőben olyat, hogy fél deci vízbe beletörtem 3 fokhagymát, csepp olaj, felforralni, kész. Szélesebb fejű szilikonecsettel pillanat alatt felkenni a forró zsemlékre, majd élvezni az illatokat, az aromát. Ezennel adom tovább...
- Bgaboca

Ezek is érdekelhetnek

Friss