Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szalámis tál

default user icon
1 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 6 nagy szem burgonya
  • 2 tojás
  • 10 dkg baconszalonna
  • 10 dkg paprikás szalámi
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. A tojást keményre főzzük.
    Elkészítés: A burgonyát kissé kihűtjük, meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tojást meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A burgonyára szórjuk. A bacont és a szalámit vékony csíkokra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a bacont, majd hozzáadjuk a szalámit, és még pár percig együtt pirítjuk. A zsiradékkal együtt a burgonyára locsoljuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk, és a burgonyára szórjuk. Kissé összeforgatjuk, lefedjük, és másnapig a hűtőben tároljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 495 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

dorci8
Egy kis hagymán és fokhagymán piritva szerintem pikánsabb! De így is nagyon finom!

Hasonló Receptek

Magazin