A paprikákat 250 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ezt követően egy tálba tesszük őket, letakarjuk és várjuk, hogy kihűljenek.
A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk. A felhevített olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
A kihűlt paprikákat kicsumázzuk, héjukat leszedjük. A paprikákat és a bazsalikomot hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet felöntjük a csirke alaplével.
Fedő alatt felforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és egy kézi mixerrel pürésítjük. Tálaláskor díszíthetjük egy kis megmaradt bazsalikommal.
Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal erről a számára különleges szőnyegről.
William Morris nemcsak festőként és iparművészként tevékenykedett, novellái és versei is hozzátartoznak ahhoz az álomszerű világhoz, amit maga körül teremtett.