Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sültpaprika-krémleves pofonegyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db kaliforniai paprika (nagyobb, piros)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom (+ a díszítéshez)
  • 2 ek olaj
  • bors
  • 1 l csirkhúseleves alaplé
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    1. A paprikákat 250 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ezt követően egy tálba tesszük őket, letakarjuk és várjuk, hogy kihűljenek.
    2. A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk. A felhevített olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
    3. A kihűlt paprikákat kicsumázzuk, héjukat leszedjük. A paprikákat és a bazsalikomot hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet felöntjük a csirke alaplével.
    4. Fedő alatt felforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és egy kézi mixerrel pürésítjük. Tálaláskor díszíthetjük egy kis megmaradt bazsalikommal.

    KUKORICÁS FASÍRTGOLYÓK SÜLTPAPRIKA-MÁRTÁSSAL>>> 

    SÜLTPAPRIKA-KRÉMLEVES BAZSALIKOMMAL>>> 

    FEHÉRBOROS SÜLTPAPRIKA-LEVES>>> 

Megjegyzés

Akár 2 dl tejszínnel is elkészíthető.

kaeseralexa
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin