Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricás fasírtgolyók sültpaprika-mártással

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A fasírtgolyókhoz a szikkadt zsemlét kevés tejbe beáztatjuk. A darált pulykahúst egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, felaprított zöldhagymát és petrezselymet, áttört fokhagymát, sót, borsot, tojást, és a kicsavart, elmorzsolt zsemlét. Alaposan összedolgozzuk és gombócokat gyúrunk belőle. Forró olajban kisütjük azokat, majd papírtörlőre szedjük.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paprikát egy tepsire tesszük és kb 25 perc alatt megsütjük (akkor jó ha sötét foltos). Amikor kivesszük a sütőből, azonnal letakarjuk, így pár perc után könnyedén lehúzhatjuk a paprika bőrét.
  3. Egy mixerbe tesszük a paprikahúst, a sót, olivaolajat, chilit, édes chiliszószt és fehérborecetet. Pépesre mixeljük, és a kukoricás fasírtokhoz tálaljuk. 

Megjegyzés

Recept és fotó: Gallicoop - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss