2 evőkanál olívaolajjal összeforgatjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a negyedelt paradicsomot, a félbevágott koktélparadicsomot. Sózzuk és borsozzuk, majd 220 fokos sütőben 30 percig sütjük.
A kenyeret falatnyi darabokra tépkedjük, a megmaradt olívaolajjal meglocsoljuk, majd a forró sütőbe, a paradicsomos keverék alá toljuk 15 percre.
A paradicsomot turmixkehelybe töltjük, és simára dolgozzuk. 3 dl forrásban lévő vizet és a bazsalikom kétharmadát hozzáadjuk. Lábasba tesszük, és átmelegítjük.
A ropogós kenyérdarabkákat csészékben vagy tányérokban elosztjuk, és a forró levest rámerjük. A maradék bazsalikommal meghintjük, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre