Sült kacsacomb

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • pecsenye kacsacomb (egy főre egy combot számolunk)
  • kacsazsír
  • bors
  • majoranna
  • köménymag
  • szerecsendió
  • víz
  • 2 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A kacsacombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk és kb. 1 órát állni hagyjuk. Bedörzsöljük majorannával, és egy lábasba tesszük. Megszórjuk köménymaggal, szerecsendióval, mellé teszünk, 2 hagymát és 3 gerezd fokhagymát. Rákanalazunk 2-3 evőkanál kacsazsírt, és kicsit megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amiben meg tudjuk párolni a combokat. Fedő alatt közepes lángon min. 50-60 percig pároljuk a kacsacombokat. (ha a víz elpárologna, pótolni kell!) Hústűvel ellenőrizzük, mennyire puhult meg a hús. Ha megpuhult, előmelegített, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és legalább 30 percig sütjük. A combokat félidőben megfordítjuk, és folyamatosan locsoljuk a pecsenyelével.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

csipesz70 3 évvel ezelőtt
Már harmadszor készítettem a családnak. A 2,5 éves kisfiam is falta. Neki főtt krumplival adtam. A párom és én narancsszósszal ettük. Kedvenceink közzé tartozik. Köszönjük a receptet.
Ildikó 4 évvel ezelőtt
Nagy sikere volt, hajában főtt krumplival és párolt lila káposztával kínáltam. Nagyon finom lett. Én a sütés idejére a combok mellé pár szál friss majoránnát is tettem.
Dargai Melinda 7 évvel ezelőtt
Nagyon fincsi, köszönjük a receptet ! :-)

Hasonló Receptek

Magazin