Spenótos-cukkinis-fokhagymás lasagne

Hozzávalók

  • 1 kg spenót
  • 6 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 7 dl tej
  • 2 db cukkini
  • 3 db paradicsom
  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

     

    1.

    Mossunk meg 1 kg spenótot, vágjuk kisebb darabokra, és pároljuk az olívaolaj felén, amíg összeesik, majd adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, és pároljuk még pár percig. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.

    2.

    Futtassuk meg a vajon a lisztet, majd fokozatosan engedjük fel a tejjel, és keverjük csomómentesre. Sózzuk meg a mártást, majd keverjük hozzá a spenótot.

    3.

    A cukkinit és a paradicsomot szeleteljük fel, a cukkinit pirítsuk meg a maradék olajon.

    4.

    Az alaprecept szerint elkészített tésztát nyújtsuk vékonyra, és vágjuk kb. 15 × 8 cm-es darabokra, majd rétegezzük tűzálló edénybe a spenótos szósszal, a paradicsommal, a cukkinival és a fetával együtt. A tetejére szósz és a reszelt sajt kerüljön. Süssük 180 fokos sütőben kb. 45 percig.

Ha nem szeretnéd magad gyúrni a tésztát ehhez a recepthez, akkor előre készített, száraz tésztával is elkészítheted.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin