Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgakocsonya II.

MME MME
3/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A spárgát gondosan megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje. Sóval, cukorral ízesítjük, puhára főzzük, majd leszűrjük, lehűtjük, de a levét megőrizzük. Közben cseppenként, habverővel beleverjük az olajat a tojássárgájába, és ha már vajkeménységű, mustárral, porcukorral, pár csepp citromlével ízesítjük, a tejföllel simára keverjük. A zselatint egy deci félretett főzővízzel simára keverjük, kevergetve fél percig forraljuk, majd időnként megkeverve kihűtjük. A mártásba csorgatjuk, majd a közben kihűlt spárgadarabokat is beleforgatjuk. Négy kerek, mély formát (vagy csészét) folpackkal kibélelünk, és a spárgasalátát belesimítjuk. Az alját megütögetjük, nehogy légbuborék maradjon benne, és legalább hat órára hűtőszekrénybe tesszük. (Nem fagyasztjuk!)
Végül négy kistányért salátalevelekkel kibélelünk, a spárgakocsonyát ráborítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és az egészet salátalevelekkel díszítjük.

Megjegyzés

Elkészítési idő: 1 óra (hűtés nélkül) - MME

Ezek is érdekelhetnek