Elkészítése: A spárgát gondosan megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje. Sóval, cukorral ízesítjük, puhára főzzük, majd leszűrjük, lehűtjük, de a levét megőrizzük. Közben cseppenként, habverővel beleverjük az olajat a tojássárgájába, és ha már vajkeménységű, mustárral, porcukorral, pár csepp citromlével ízesítjük, a tejföllel simára keverjük. A zselatint egy deci félretett főzővízzel simára keverjük, kevergetve fél percig forraljuk, majd időnként megkeverve kihűtjük. A mártásba csorgatjuk, majd a közben kihűlt spárgadarabokat is beleforgatjuk. Négy kerek, mély formát (vagy csészét) folpackkal kibélelünk, és a spárgasalátát belesimítjuk. Az alját megütögetjük, nehogy légbuborék maradjon benne, és legalább hat órára hűtőszekrénybe tesszük. (Nem fagyasztjuk!)
Végül négy kistányért salátalevelekkel kibélelünk, a spárgakocsonyát ráborítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és az egészet salátalevelekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre