Nyárvégi gazpacho

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • 40 dkg érett paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db közepes uborka
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál borecet
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 szikkadt zsemle
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

    1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk és meghámozzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, az uborkát és a hagymát egészen apró kockákra vágjuk.
    2. A felaprított zöldségekből 4 evőkanálnyit félreteszünk, a többitturmixgépbe szórjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a borecetet és az olívaolajat. Ízlés szerint megsózzuk, felöntjük 7-8 dl hideg vízzel, jól összekeverjük, lefedjük, és 3 órára behűtjük.
    3. Tálaláskor a zsemlét apró kockákra vágjuk és megpirítjuk a vajban. A levest mélytányérokba vagy tálkákba szedjük, a félretett zöldségkeverékkel és a pirított zsemlekockákkal kínáljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mustafan Ahmed 3 hónappal ezelőtt
ich möchte drinku drinku ja ja ja xdxde lol ol
Fenyves Gabriella 3 évvel ezelőtt
Én erős, 2,5 dl tyúkhúslevessel hígítottam. / leveskockából/. Így nagyon ok.
Chmelár Fanni 6 évvel ezelőtt
Megcsináltam a leírás szerint, de nekem kissé soknak tűnt a 7-8 dl víz, így joghurttal sűrítettem. Így egész jó lett. Legközelebb fele ennyi vizet teszek bele, és utólag még mindig lehet további vizet hozzáadni.

Hasonló Receptek

Magazin