Spanyol nyári leves, a gazpacho

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg érett paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 közepes uborka
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál borecet
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 szikkadt zsemle
  • 3 dkg margarin

Elkészítés

    Előkészítés: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk és meghámozzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, az uborkát és a hagymát egészen apró kockákra vágjuk.
    Elkészítés: A felaprózott zöldségekből 4 evőkanálnyit félreteszünk, a többit turmixkehelybe szórjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a borecetet, az olívaolajat, ízlés szerint sót, felöntjük 7-8 dl jéghideg vízzel, jól összekeverjük, lefedjük, és 3 órára behűtjük.

Megjegyzés

Tálaláskor a zsemlét apró kockákra vágjuk és megpirítjuk a vajban/margarinban. A levest mélytányérokba vagy tálkákba szedjük, a félretett zöldségkeverékkel és a piritott zsemlekockákkal kínáljuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fenyves Gabriella 3 évvel ezelőtt
Én erős, 2,5 dl tyúkhúslevessel hígítottam. / leveskockából/. Így nagyon ok.
Chmelár Fanni 5 évvel ezelőtt
Megcsináltam a leírás szerint, de nekem kissé soknak tűnt a 7-8 dl víz, így joghurttal sűrítettem. Így egész jó lett. Legközelebb fele ennyi vizet teszek bele, és utólag még mindig lehet további vizet hozzáadni.

Hasonló Receptek