Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spagetti-fagylalt eperöntettel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg vaníliafagylalt (dobozos)
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • Az öntethez:
  • 50 dkg érett eper
  • 1 db biocitrom
  • 1 ek őrölt zöld kardámom
  • 2-3 ek rózsabors
  • 50 dkg befőzőcukor

Elkészítés

    1. Egy kevés epret félreteszünk a dísztéshez. A többit kicsumázzuk, feldaraboljuk, majd botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, és a félbevágott gyümölcs levét kifacsarjuk. Az eperpürét és a citromhéjat tálas mixerben elvegyítjük 2 ek citromlével, a kardámommal és az összemorzsolt rózsaborssal. Ezután apránként hozzáadjuk a befőzőcukrot, és a robotgép gyúrópálcájával alacsony fokozaton keverjük kb. 30 percig.
    2. Közben a dobozos vaníliafagylaltot kivesszük a mélyhűtőből, és a normál hűtőtérben hagyjuk kissé felolvadni kb. 20 perc alatt. Ezután burgonyatörőn át adagonként tányérra nyomjuk. Végül eperöntetet locsolunk rá, megszórjuk a lereszelt fehér csokoládéval, és a maradék eperrel díszítjük.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin