Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sós palacsinta Ide Süss Diától

default user icon

Hozzávalók

  • Tésztához:
  • 4 db tojás
  • 1 mk só
  • 40 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 4 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • 1 mk bors
  • 4 dl szóda
  • Toppinghoz:
  • ½ csokor petrezselyem
  • ½ csokor snidling
  • 2 szál majoranna
  • 3 dl joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ db citrom leve
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • Sütéshez:
  • 1 l olaj
  • Töltelékhez:
  • 30 dkg reszelt rokfort sajt
  • 14 dkg vaj
  • 10 dkg durvára darált mandula
  • 4 ek tejföl (20%-os)
  • 2 db gerezd fokhagyma
  • 1 csipet porcukor
  • 1 mk bors
  • 1 mk só
  • Parmezán chips:
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • Panírhoz:
  • 25 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 mk só
  • 25 dkg panko morzsa

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet, a tojások sárgáját, az olajat, a tejet, a cukrot, a sót és a borsot összekeverjük csomómentesre, majd hozzáadagoljuk fokozatosan a szódavizet, végül beleforgatjuk a tojásfehérjét. Kicsit pihentetjük, addig elkészítjük a toppingot.
    2. A zöldfűszereket apróra aprítjuk, hozzáadjuk a joghurthoz, belenyomjuk a fokhagymát, és a citromlevet. Sóval és borssal ízesítjük.
    3. A palacsintákat jól kiolajozott serpenyőben kisütjük, vastagabbra, mint a hagyományos palacsintát szoktuk.
    4. A töltelékhez a rokfortot a puha vajjal, a darált mandulával, a tejföllel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a porcukrot, a borsot, a sót, és habosra keverjük.
    5. A lereszelt parmezánt kis halmokba rakjuk a sütőpapírra, és 200 fokon készre sütjük őket. Kihűlés után levesszük a sütőpapírról.
    6. Ha kihűltek a palacsinták, megtöltjük a krémmel. Oldalait behajtva feltekerjük a palacsintákat és bepanírozzuk. Megforgatjuk a lisztben, utána a tojásban, majd a panko morzsában. Forró olajban arany barnára sütöm őket.

    IDE SÜSS! GRISSINI ÉS CARTA DI MUSICA SZABI, A PÉKTŐL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin