Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás-zabpelyhes lepény

default user icon
Sonkás-zabpelyhes lepény
Sonkás-zabpelyhes lepény
Sonkás-zabpelyhes lepény
Sonkás-zabpelyhes lepény

Hozzávalók

  • 500 g vegyes zöldség
  • 100 g sonka
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 4 db tojás
  • 200 ml tej
  • 160 g rétesliszt
  • őrölt fekete bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    A zöldségeket daraboljuk fel, majd sós vízben pároljuk puhára. A puha és már kihűlt zöldségeket turmixoljuk durvára, vagy vágjuk fel nagyon apróra.

    A tojások sárgáját válasszuk el a fehérjéktől. A tojássárgákat keverjük össze a tejjel és a liszttel, majd sózzuk és borsozzuk meg. A sonkát vágjuk apró kockákra. 3. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá.

    Egy tálban keverjük össze a zöldségmixet, a zabpelyhet, a sonkát, a lisztes keveréket és végül a tojásfehérjehabot.

    A masszából kanál segítségével szaggassunk ki kis lepényeket, majd forró olajban mindkét felüket süssük ropogósra.

Megjegyzés

Sokféle zöldséget választhatunk, sárgarépát, zellergumót, burgonyát, borsót is. Csak a fantáziánk szabhat határt az ízeknek!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Sonkás-zabpelyhes lepény recept?


Magazin