Elkészítés: Az újhagymát finomra aprítottam, az újkrumplikat alaposan megsikáltam, 3-4 mm vékony karikákra vágtam. A hagymát az olajon üvegesre pirítottam, hozzáadtam a krumplikarikákat, rozmaringgal és kevés aprított kakukkfűvel meghintettem, borsoztam, majd annyi zöldséglevessel öntöttem fel, hogy ellepje a serpenyő tartalmát. A spárgákat meghámoztam, 1,5 cm hosszúra daraboltam, a gombákat tisztítást követően 1 cm-es kockákra vágtam.
10-12 perc elteltével a krumplihoz adtam a spárgát és a gombát, az elpárolgott zöldséglevest pótoltam, további 6 percig főztem, majd tejszínnel besűrítettem. A burgonya keményítőtartalmának köszönhetően további sűrítőanyagra nem volt szükség.
Forralás után friss citromlével tettem pikánsabbá – aprított petrezselyemmel tálaltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre