Sárgarépa-krémleves IV.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • fél zeller
  • 1,25 dl főzőtejszín
  • cukor
  • szerecsendió
  • kb. 2 l víz
  • 2 evőkanál olaj
  • Valamint:
  • sajt
  • levesgyöngy

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávaló zöldségeket megpucolom, megmosom és nagyobb darabokra vágom.

    Egy kb. 3 literes fazékban felforrósítom az olajat, beleteszem a zöldségeket, meghintem 1 evőkanál cukorral, picit karamellizálom a zöldségeket. Kb. 5 perc után felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, megsózom és puhára főzöm.

    A puhára főtt zöldségeket a gázról levéve összeturmixolom, belekeverem a főzőtejszínt, valamint felöntöm annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen. Visszateszem a tűzre és egyet forralok rajta.

    Amikor kész, levesgyöngyöt vagy pirított zsemlekockát teszek bele, valamint reszelt sajtot szórok rá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek