Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárga leves

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • 25 dkg sárgaborsó,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 1 paradicsom,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 zöldségerőleves-kocka,
  • olaj,
  • majoránna,
  • bazsalikom

Elkészítés

    A sárgaborsót egy éjszakán át 1 liter hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatóvízben feltesszük főni, a keletkező habot leszedjük. Belemorzsoljuk a zöldségerőleves-kockát. Megforrósított olaj on üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. A sárgarépát lekapargatjuk, durvára reszeljük és a hagymához adjuk. 1 percig pároljuk, majd felöntjük a levessel. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot. Majoránnával ízesítjük és puhára főzzük. Tálaláskor friss bazsalikomlevelekkel díszítjük. Rozskenyeret adunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

palmica
Biztosan így is finom, még paradicsommal nem próbáltam. Én dobok bele néhány darab füstölt szalonnabőrt és 3-4 db fokhagymát. Isteni!
csa
Ez a leves az egyik nagy kedvencünk a Férjemmel. 2-3 naposan a legfinibb.

Hasonló Receptek

Magazin