Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-sós keksz

Hozzávalók

  • 20 dkg zsíros, kemény sajt (pl. Double Gloucester)
  • 10 dkg vaj (hideg)
  • 15 dkg búzaliszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 2 tk köménymag
  • késhegynyi piros paprika
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 3-4 ek hideg víz
  • 1 tojás a lekenéshez (kicsi)

Elkészítés

    1. A sajtot reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn.
    2. Keverjük össze a kétféle lisztet, a sót és a sütőport, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat.
    3. Ezután morzsoljuk össze, keverjük hozzá a reszelt sajtot és a köménymagot, kanalanként a vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (a vizet apránként adjuk hozzá, mert nem szabad, hogy a tészta ragacsos legyen).
    4. A tésztagombócot ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be egy fél órára a hűtőbe.
    5. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra, kenjük le a felvert tojással, és ízlés szerinti méretűre vágjuk fel.
    6. Ezután helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd villával böködjük meg, hogy sütés közben ne púposodjon majd fel.
    7. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra.
    8. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin