A felolvasztott vajhoz keverjünk hozzá 3 tojást, 100 g simalisztet, a tejet és a sót. Készítsünk belőle sima, csomómentes híg tésztát, majd 30 percre tegyük a hűtőszekrénybe. Egy serpenyőt kenjünk ki vajjal, és közepes tűzön forrósítsuk fel. Egy merőkanálnyi tésztát oszlassunk el a serpenyőben, kb. 1 percig süssük, majd fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is. Így készítsük el az összes palacsintát.
Mindegyiket töltsük meg két szelet sonkával és két szelet sajttal. A megtöltött palacsintákat hajtogassuk kis táskákká, és fogpiszkálóval rögzítsük.
Mindegyiket forgassuk meg lisztben, majd felvert tojásban és végül zsemlemorzsában. A bundás palacsintákat forró olajban süssük aranyszínűre. Szalmaburgonyával vagy zöldsalátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre