Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-sonkás palacsintatáska

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • (12 darabhoz):
  • 2 evőkanál vaj vagy margarin
  • fél liter tej
  • 3 + 2 db tojás
  • 100 g + 20 g finomliszt
  • csipetnyi só
  • 24 szelet sonka
  • 24 szelet sajt
  • zsemlemorzsa
  • 10 evőkanál olaj
  • fogpiszkáló

Elkészítés

    A felolvasztott vaj hoz keverjünk hozzá 3 tojást, 100 g simalisztet, a tejet és a sót. Készítsünk belőle sima, csomómentes híg tésztát, majd 30 percre tegyük a hűtőszekrénybe. Egy serpenyőt kenjünk ki vaj jal, és közepes tűzön forrósítsuk fel. Egy merőkanálnyi tésztát oszlassunk el a serpenyőben, kb. 1 percig süssük, majd fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is. Így készítsük el az összes palacsintát.
    Mindegyiket töltsük meg két szelet sonkával és két szelet sajttal. A megtöltött palacsintákat hajtogassuk kis táskákká, és fogpiszkálóval rögzítsük.
    Mindegyiket forgassuk meg lisztben, majd felvert tojásban és végül zsemlemorzsában. A bundás palacsintákat forró olajban süssük aranyszínűre. Szalmaburgonyával vagy zöldsalátával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Tartalmas, laktató. Szinte tényleg csak egy salátát bír el. Talán annyit megjegyeznék, hogy érdemesebb egyszerűbb sonkából és sajtból készíteni, mert én most egy prémium sonkából készítettem és ízében nagyon csak az dominált. Kicsit időigényes, de megéri elkészíteni - nagyon szépen mutat ferdén szeletelve. Határozottam jót tesz neki, ha langyosra hűl... ha megéri. :)

Hasonló Receptek

Magazin