Duplasajtos-gombás csirkemell

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell filé
  • egy fej vöröshagyma
  • 10-12 db csiperke gomba (kb 20 dkg)
  • petrezselyemzöld
  • só, bors
  • egy csomag mozzarella
  • 10 dkg reszelt (kapuvári) félzsíros sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • egy teáskanálnyi vaj
  • két kis paradicsom
  • 1 evőkanál rozsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés

    1. A húst megmossuk, lecsepegtetjük a vizet. A mellfiléket kinyitjuk, klopfolóval egy kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, legalább egy órát pihentetjük.
    2. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát sózzuk, borsozzuk. Amikor már üveges, rátesszük az apróra vágott gombát, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és állandó kevergetés mellett pirítjuk még pár percig, majd félretesszük.
    3. A lisztet összekeverjük a paprikával, és a melleket beleforgatjuk a rozslisztbe. Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük a húst, oldalanként kb. 4-4 percig, ameddig szép piros színt kap, majd átszedjük egy olajjal kikenttűzálló tálba.
    4. Az elősütött szeletekre pakoljuk a gombát és a mozzarella szeleteket, meglocsoljuk a gombás szafttal, ráteszünk egy-két szelet paradicsomot, meghintjük a reszelt sajttal. Díszítésként tehetünk rá petrezselyemzöld-levelet.
    5. Alufóliával letakarjuk, majd betesszük a 180 fokos sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és egy kicsit úgy sütjük. Köretként rizst vagy krumplipürét kínálhatunk, és természetesen saláta sem maradhat el.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin