Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozzarellás-vargányás csirkemell

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A mellfiléket lapjában bevágjuk, kinyitjuk, egy kicsit megütögetjük, de nem kell kiklopfolni. Sózzuk, borsozzuk, legalább 1 órát pihentetjük.

1 evőkanál olajon megdinszteljük a póréhagymát, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a vargányát, pirítjuk, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, félretesszük.

A hússzeleteket beleforgatjuk a rozslisztbe. Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük, oldalanként kb. 4-4 perc alatt, amíg szép piros színt kap, majd felengedjük a borral, és 2 percig lefedve pároljuk. Átszedjük egy kerámiatálba (vagy jénaiba).

Az elősütött szeletekre pakoljuk a gombát és a mozzarellaszeleteket, meglocsoljuk a gombás szafttal, ráteszünk 1-2 szelet paradicsomot, majd betesszük a 180 fokos sütőbe, és készre sütjük. Amikor a sajt kezd megpirulni, megszórjuk a reszelt parmezánnal, még 1-2 percre visszatoljuk a sütőbe. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Pulykamellel is elkészíthető, illetve a vargánya másfajta gombával is helyettesíthető. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss