Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-csirkés lepényke

default user icon
1

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt (+ a kenéshez)
  • 1 mk só
  • 10 dkg vaj (+ a kenéshez)
  • 5-6 ek víz
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg bacon
  • 1 szál póréhagyma
  • olaj
  • bors
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor snidling
  • 15 dkg reszelt sajt
  • A tetejére:
  • 3 szem gomba
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk egy robotgépben, majd kinyújtjuk, és egy kivajazott, kilisztezett pitetálba nyomkodjuk. 
    2. A megtisztított csirkét és a bacont apró kockára vágjuk. A póréhagymát csíkokra szeljük, és egy kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és a bacont, és tovább pirítjuk. Megsózzuk és megborsozzuk. Amikor megpárolódott a hús, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
    3. A tojásokat egy tálba ütjük, a tejszínnel együtt felverjük, majd belekeverjük a felaprított snidlinget és a reszelt sajtot. 
    4. Összekeverjük a csirkés és a tejszínes masszát, majd a pitetésztára simítjuk. A tetejét gomba- és paradicsomszeletekkel díszítjük. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 40-50 percig, pirulásig sütjük. Zöldsalátával tálaljuk.

    15 SÓS PITE ÉS QUICHE RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

    9 ISTENI CSIRKÉS TÉSZTA, HA CSAK FÉL ÓRÁD VAN FŐZNI! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

SebőkÉva
Nagyon jónak tűnik, de lenne egy kérdésem. Hova kerül a tészta teteje? A sajtos-tejszínes réteg alá, vagy nem is szükséges felhasználni?

Hasonló Receptek

Magazin