Keress receptre vagy hozzávalóra

Sajtburger avokádópürével és csilis majonézzel

Hozzávalók

  • 1 db érett avokádó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek friss korianderlevél
  • 2 ek lime-lé
  • 1 db kis piros csilipaprika
  • 3 ek majonéz
  • 1 ek paradicsompüré
  • 2 db paradicsom
  • 4 szál újhagyma
  • 20 dkg grillezhető sajt (pl. halloumi)
  • 4 db hamburgerzsemle
  • cayenne-bors

Elkészítés

    1. A félbevágott avokádó magját kiemeljük, és a héjból kivájt húst egy tálban villával darabosra nyomkodjuk. Hozzáadjuk a présen áttört fokhagymát, majd összekeverjük a felaprított korianderlevéllel és a lime-lével. Sóval és Cayenne-borssal ízesítjük.
    2. A megmosott és hosszában felhasított csilipaprika magjait kikaparjuk. A húsát finomra vágjuk, és összeforgatjuk a majonézzel, valamint a paradicsompürével.
    3. A megmosott paradicsomot felszeleteljük. A megtisztított újhagymát csíkokra, a sajtot 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd felforrósított grillserpenyőben vagy faszenes grillen mindkettőt megsütjük. A hamburgerzsemléket félbevágjuk, és mindkét oldalukat enyhén megpirítjuk.
    4. A hamburgerzsemlék alsó felét megkenjük az avokádópürével, majd megrakjuk a paradicsommal, a grillezett sajttal és a hagymadarabokkal. Végül rákanalazzuk a csilis majonézt, és az egészet befedjük a zsemlék felső részével. Azonnal tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin