Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rózsa néni mézeskalácsa

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg méz
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 csomag mézessütemény fűszerkeverék
  • 50 dkg liszt
  • Díszítéshez:
  • 1 db tojásfehérje
  • 3/4 bögre porcukor
  • cukorgyöngy
  • dióbél

Elkészítés

    1. A mézet meglangyosítjuk beletesszük a vajat, a tojásokat, a porcukrot, a szódabikarbónát, a fűszereket és keverőgéppel habosra keverjük, közben hozzáadagoljuk a lisztet. A nehéz, ragadós masszát  legalább fél napra a hűtőbe tesszük. (1-2 napot is kibír).
    2. A hűtőből kivett tésztából meglisztezett deszkán 3 cipót formálunk, jól meggyúrjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk 3 mm vastagságra, majd kiszúrjuk  a süteményeket. Vékonyan kiolajazott tepsibe tesszük és lekenjük tejfölös tojássárgával (1 tojássárgája+1 evőkanál tejföl keverékével). Ha dióbéllel szeretnéd díszíteni, akkor azt sütés előtt kell rátenni a kiszúrt tésztára, picit rányomni, és úgy tolni be a sütőbe. Előmelegített sütőben 170-180 fokon szép világossárga sütjük.
    3. Amíg forró gyorsan átkenjük a tojássárga keverékkel, ettől lesz ragyogós. 
    4. Díszítéshez a tojásfehérjét alaposan kikeverjük a porcukor ral, nylonzacskóba tesszük, amit tűvel kiszúrunk, vagy éles ollóval lecsípjük a csücskét és a mézeskalácsra mintákat nyomunk. 

    RÖGTÖN PUHA MÉZESKALÁCS >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin