Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rozmaringos-olívabogyós rudacskák

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 rudacskához:
  • 1,7 dl langyos víz
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 3/4 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 27 dkg kenyérliszt
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 4,5 dkg olívabogyó
  • 1 teáskanál rozmaring

Elkészítés

    Elkészítés: Ezeket a finom kis rudacskákat kenyérsütő gépben sütöttem meg, de akár sima sütőben is elkészíthető.

    A vizet, az olívaolajat, a sót, a cukrot, a lisztet, az élesztőt és a rozmaringot beletesszük a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a kívánt programot (máskülönben kézzel összegyúrjuk az alapanyagokat, beletesszük a feldarabolt olívabogyókat, és kétszeresére kelesztjük). Kb. 20 perc múlva adjuk hozzá a felszeletelt olívabogyókat, és tovább folytatjuk a programot.

    A kelesztési szakasz végeztével kiemeljük a tésztát, átgyúrjuk lisztezett deszkán (elég lágy tésztát kapunk), és 4 részre osztjuk. Egyenként kis rudacskákat formázunk belőle (esetleg a rudakra is nyomkodhatunk bogyókarikákat, még látványosabb lesz), és a sütőlapra (vagy tepsibe) tesszük, és bekenjük vízzel.

    A sütőlapot ráhelyezzük az állványra, és behelyezzük a gépbe (sima sütőben való sütéskor helyezzünk a sütő aljára egy forró vízzel teli edénykét, mert a kelt tészták nagyon meghálálják, ha forró gőzhöz juttatjuk sülés közben), és készre sütjük.

Megjegyzés

A toszkán konyha egyik jellemzője az olívabogyó, és az egyik előszeretettel használt fűszere a rozmaring.

HossoAni
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin