Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rostélyos sörös káposztával

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg kicsontozott marharostélyos
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 dkg szárított gomba
  • 2+2 evőkanál olaj
  • 2 nagy fej hagyma
  • bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 80 dkg fehér káposzta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl világos sör
  • őrölt kömény
  • fél piros húsú paprika

Elkészítés

    Elkészítés: A hússzeletek szélét bevagdossuk, fóliával letakarjuk, kissé kiverjük. Egyik oldalát megkenjük mustárral, majd a szárított gombával és a 2 evőkanál olajjal rétegezve egymásra fektetjük. Letakarjuk, 24 óráig a hűtőben pácoljuk.

    Másnap a hagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk. A hússzeletekről lekaparjuk a gombás-mustáros pácot, meghintjük sóval, borssal és fátyolnyi liszttel, majd 2 evőkanál forró olajban mindkét oldalát megkapatjuk. Hozzáadjuk a hagyma felét, a gombás-mustáros pácot, 1 dl vizet, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (kb. 1-1,5 óra). Az elfőtt levét pótoljuk, a végén még utána sózunk, borsozunk.

    Miközben a hús puhul, a káposztát elnegyedeljük, torzsáját kivágjuk, vékony csíkokra szeleteljük. A szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, majd félretesszük. A szalonnazsírban megfonnyasztjuk a maradék hagymát, rádobjuk a káposztát, 2-3 percig pirítjuk, azután aláöntjük a sört, ízlés szerint sóval, borssal, köménymaggal fűszerezzük. Fedő alatt 20-25 percig pároljuk.

    A húst a mártással együtt tálra rendezzük, megszórjuk az apróra felkockázott paprikával, és zöldfűszerrel. A káposztát mély tálba szedjük, meghintjük a félretett szalonnapörccel, és a hús mellé tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin