Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizibizis paradicsom

MME MME
1/5
mester
olcsó

Elkészítés

Előkészítés: A paradicsomokat megmossuk, kalapkájukat levágjuk, belsejüket kivájjuk, kissé besózzuk, üregükkel lefelé fordítva 30 percig pihentetjük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. A csípős paprikát kicsumázzuk, a bazsalikomot leöblítjük, mindkettőt finomra aprítjuk.
Elkészítés: A tojásokat sós vízben 8 percig főzzük, azonnal hideg vízbe merítjük, kihűtjük, meghámozzuk. Enyhén sós vízben puhára főzzük a rizskeveréket. Egy másik edényben, sós vízben 5 percig főzzük a zöldborsót, leszűrjük, azonnal jeges vízbe merítjük, majd alaposan lecsepegtetjük, azaz blansírozzuk. A hagymát 1 evőkanál olívaolajban megfonnyasztjuk, hagyjuk kihűlni. A rizst leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és a zöldborsóval együtt a hagymára dobjuk. A maradék olajban elkeverjük a csípős paprikát, a bazsalikomot, és a fokhagymát, a rizshez keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük vele a paradicsomokat. Lapos tálra rendezzük, az elnegyedelt tojásokkal, és koriander- vagy petrezselyemlevélkékkel díszítve tálaljuk. Fogyasztásig hidegen tartjuk. Előételként, hideg büfé részeként ikínálhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek