Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta kelruhában

MME MME
4.5/5
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 8 nagy káposztalevél
  • 6 nagy sárgarépa
  • 1/4 fej káposzta
  • 3 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 póréhagyma
  • 17,5 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 1 csipet erőspaprika
  • bors
  • A szószhoz:
  • 4 dl tejszín
  • 2 evőkanál felaprított snidling
  • bors
  • 2,5 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítése: A káposztaleveleket megmossuk, és 3 percre lobogó, sós vízbe tesszük, majd kivesszük, és leöblítjük hideg vízzel. Ezután megtisztítjuk a sárgarépát, a káposztát és a póréhagymát, és lereszeljük. Megpucoljuk a hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet, és ezeket is felaprítjuk.
20 dkg vajat megolvasztunk, a felét félretesszük, a maradékra rádobjuk a káposztát, a hagymát és a póréhagymát, majd 5 perc elteltével hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet és a fokhagymát. 15 percig pároljuk, időnként megkeverjük. Végül hozzáadjuk a csípőspaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk. Amikor már hideg, hozzákeverjük a villával felvert tojásokat.
A maradék vajból kiveszünk annyit, amennyivel ki tudunk kenni egy nagyobb sütőformát. Ezután kibéleljük a leforrázott káposztalevelekkel (egyet tegyünk félre!), amelyek nyugodtan túllóghatnak a sütőformán. A zöldséges keveréket beleöntjük, majd ráhajtjuk a leveleket, és befedjük a félretett káposztalevéllel. Az egészet lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sütjük.
Közben a maradék vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a tejszínt, majd a snidlinget. Sózzuk, borsozzuk.
Amikor elkészült a torta, szeleteket vágunk belőle, és a szósszal leöntve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek