Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ebből a gluténmentes lisztből érdemes rántást készíteni!

default user icon
MME
Melyik gm lisztből készítsek rántást? Erre a kérdésre adott választ Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.

Kedves Tünde! Szerinted melyik gluténmentes liszt a legalkalmasabb a rántás készítéséhez? Te hogy szoktad elkészíteni? 

A rizslisztet előszeretettel használom ételek sűrítéséhez. Ez a liszt a legtöbb boltban beszerezhető, nincs mellékíze, és könnyen lehet vele dolgozni, mert nem csomósodik.

Rántás készítése:

Egy serpenyőben olajat hevítek, beleszórom a lisztet, és világosra pirítom. Ha szükséges, zúzott fokhagymával, fűszerpaprikával vagy más fűszerekkel is ízesítem, majd hőkiegyenlítés után a főzelékhez, leveshez adom.

Figyeljünk arra, hogy a rizslisztes rántás először hígnak tűnhet, de pár perc múlva besűrűsödik. Én egy nagyobb adag rántást készítek el előre, és fokozatosan adagolom az ételhez, hogy elérjem a kívánt sűrűséget.

Kérdésedet írd meg a mindmegette@mindmegette.hu e-mail címre!

LENCSEFŐZELÉK, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD >>> 

AJÁNLOTT ÉS TILTOTT KÖRETEK GLUTÉNÉRZÉKENYEKNEK - A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL >>> 
HÁZIAS KRUMPLILEVES, AMIT LAKTÓZÉRZÉKENYEK IS FOGYASZTHATNAK >>> 
FELCSIKI TÜNDE TIPPJEI ÉS RECEPTJEI >>> 
FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>> 

Ezek is érdekelhetnek