Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Képzeld el, hogy mindig kéznél van egy titkos összetevő, ami új magasságokba emelheti az ételeidet. Hogy miről van szó? Ne gondolj semmi bonyolult, drága és nehezen beszerezhető alapanyagra. A folyékony arany nem más, mint az a víz, amiben a tészta főtt.
A krémlevesek nagyon népszerűek a hűvös hónapokban, nem véletlenül: a vitamindús zöldségekből és illatos fűszerekből nemcsak laktató, hanem nagyon finom, ízletes levesek készíthetők. Ha odafigyelünk néhány dologra, még jobb lehet a végeredmény.
Garantáltan megfelelő állagú és kellően sűrű lesz az ételed, ha mindig a jellegének megfelelő technikát választod. Mutatjuk, melyek ezek.
Videó
Ezúttal abban segítünk, hogyan készíthetitek el a rántást és a habarást. A főzelékek sűrítési technikáját elsajátítani nem könnyű feladat, sokszor még a gyakorlott háziasszonyoknak is meggyűlik a baja azzal, hogy ne legyen csomós a rántás, vagy a habarás.
Melyik gm lisztből készítsek rántást? Erre a kérdésre adott választ Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.
Török Zsuzsa
Ismerd meg a habarás, az egyik alapvető konyhai eljárás fortélyait, hogy számodra is sima ügy legyen a levesek, főzelékek, szószok, mártások vagy raguk sűrítése!
Télen-nyáron gyorsan megfőzheted, pénztárcabarát, nem kellenek hozzá különleges alapanyagok, viszont a fűszerezéssel és feltétekkel ízlésed szerint variálhatod.
A főzelék kiváló választás vacsorára, mert gyorsan elkészül, finom és tápláló. Elég mellé tükörtojást sütni vagy virslit főzni, és már kész is a fogás, amit fél óra alatt a család elé lehet tenni.
Mindmegette
Krumpli, burgonya, pityóka - jópár név és legalább ennyi, ha nem több kiváló tulajdonság jellemzi kedvenc köret-alapanyagunkat. Mindjárt itt van négy, amit jó, ha a mindennapokban észben tartasz.