Elkészítés: A krumplit megpucolom és karikákra vágom. Semmiképp nem szabad előre főzni, mert azt a jó, ha a sütőben rotyog össze az egész, és a krumpli átveszi a kolbász és a fűszerek ízét! A kolbászt és a főtt tojást is felkarikázom. A tepsi aljára rakok egy pici olajat, erre egy sor krumpli, só, bors, majoránna kerül, aztán egy sor kolbász, majd a tojás. Jöhet egy hajszálnyi olaj megint – sőt, ha nagyon szaftosra szeretném, akkor akár már itt egy vékony réteg tejföl is -, majd lehet rétegezni tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére kerül a felszeletelt, bevagdosott szalonna, majd lehet jó alaposan befedni alufóliával és mehet be a sütőbe 30-40 percre. Ezután kiveszem a sütőből, leszedem a szalonnát, jó bőven meglocsolom tejföllel - én rakok rá egy teljes nagy doboznyit -, visszateszem a szalonnákat és 15 percre mehet vissza megint, pirulni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre