Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ragacsos Ferdinánd tekercs

default user icon

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 100 dkg liszt
  • 8 db tojás sárgája
  • 10 dl tej
  • 7 dkg vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 12 dkg cukor
  • Ragacsos töltelék:
  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • A mázhoz:
  • 1 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojás sárgákat, a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot és egy csipetnyi sót.
    2. A hozzávalókat összekeverjük, majd kézzel dagasztani kezdjük a tésztát. Lassan hozzáaadjuk a tejet, annyit, hogy fánkhoz hasonló tésztát kapjunk. További 25 percig dagasztjuk kézzel a tésztát. Végül langyos helyen, 25-30 percig kelesztjük.
    3. A töltelékhez összekeverjük a cukrot, a puha vajat és a kétféle vaníliás cukrot. Majd habosra verjük.
    4. A megkelt tésztát deszkára borítjük és 4 mm-es, kocka alakzatra nyújtjuk. Ha jónak ítéljük, akkor megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Végül úgy feldaraboljuk, mintha kakaós csigát sütnénk.
    5. Egy tortaformát kivajazunk, és szellősen egymás mellé rakjuk a tésztát. A tetejét olvasztott vajjal megkenjük, és előmelegített sütőben 40 percig 180 fokon sütjük.
    6. A mázhoz a tejet egy bögrébe öntjük, hozzárakjuk a cukrokat, majd alaposan elkeverjük. Az utolsó tíz percben a tekercsekere kenjük a mázat, és visszarakjuk a sütőbe.
    7. Ha elkészült a tészta, még melegen kiborítjük a tortaformából.

    Jászberényi tekercs - recept

    grillázskrémes tekercs - recept

Megjegyzés

A tortaforma alá érdemes tenni fóliát, vagy egy piteformát, hogy az esetleg kicsöpögő máz, ne ragadjon le a sütőben.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin