Elkészítés: A sertéscombot vékony csíkokra vágjuk, sóval, borssal ízesített lisztben megforgatjuk.
3 evőkanál olajon 1 nagy fej apróra vágott hagymát üvegesre dinsztelünk. A lisztet kicsit lerázzuk a húsról, és a hagymás zsiradékban kevergetve fehérre sütjük a hagymát. Hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát és annyi víz és fehérbor keveréket, hogy éppen ellepje. Gazdagítjuk 1 húsleveskockával, 1 karikára vágott zöldpaprikával, 1 paradicsommal. Fedő alatt, kis lángon, kevergetve puhára pároljuk.
Mire a hús megpuhul, sűrű lesz a mártás. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre