Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pisztáciafagylalt

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg tisztított, natúr (sótlan) pisztáciamag
  • 12-14 dkg porcukor
  • 1 evõkanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só

Elkészítés

    Elkészítés: A pisztáciát nagyon finomra daráljuk. A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált pisztáciát és a citromlevet. További 1 percig keverjük. A tejszínt is beleöntjük, ezután addig keverjük, amíg az egész egynemû, habos krémmé válik. Fagylaltgépben fagyasztjuk.

    Ha nincs fagylaltgép, mélyhûtőben is elkészíthető. Ekkor tízpercenként keverjük jól át a masszát, amíg teljesen megfagy.

Megjegyzés

Mivel a pisztácia igen drága, készíthetjük fele mandula, fele pisztácia keverékbõl is.

mancccs
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin