Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns zöldbabos rukolasaláta kétféle extrém öntettel

A főtt tojással és a különlegesen krémes öntettel megbolondított saláta könnyű, mégis kiadós fogás vacsorára.


A rukolával való kapcsolatomról már írtam, de azért most ismét elmondanám: a rukolát egy k-val írjuk, annak ellenére, hogy szerintem ez így nem normális :) Legalábbis én nem találom a bevásárló listámon, mert ez így fura. Nekem. Mindegy, túllépek raja, mert imádom. 

Nagyon finom volt a főtt bab is, a mustáros szósz nekem nagyon fűszeres volt ehhez az ízvilághoz. Szóval kipróbáltam egy másik alkalommal - amikor épp fényképezőgép a környéken se volt- füge lekvárral. Oké, édesszájú vagyok, nem vitatom. 

A rukola és a fügelekvár valami olyan párosítás, mikor kicsit irigykedve nézel olyan szerelmes párokat, akik között csak összhang van és semmi konflikus. És a babhoz és paradicsomhoz is tökéletesen passzolt.

Tanulság: aki szereti a pikáns, fűszeres ételeket azoknak mustáros szóssszal ajánlom, aki pedig inkább az édeskés nyammogásokat részesíti előnyben: fügelekvár!
 


Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:

400 g zöldbab (fagyasztott)
4 db tojás
100 g rukola
400 g paradicsom

A kamrából:

2 tk magos mustár
3 ek fehérborecet
kristálycukor
bors
6 ek olívaolaj


1. Főzzük a zöldbabot forrásban lévő, sós vízben 5 percig, azután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.

2. Keverjük simára a mustárt és a borecetet 1-1 nagy csipet cukorral, sóval és borssal. Csorgassuk bele az olívaolajat úgy, hogy közben folyamatosan keverjük a habverővel. Forgassuk össze az így kapott öntetet a zöldbabbal, és tálalásig tegyük félre.

3. A gondosan megmosott tojásokat főzzük keményre 10 perc alatt, majd hámozzuk meg őket. A rukolát mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. A megtisztított paradicsomokat vágjuk cikkekre. Tegyük tálba ezeket, adjuk hozzá a zöldbabos keveréket, és óvatos mozdulatokkal forgassuk össze az egészet. A cikkekre vágott főtt tojásokkal tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 357 kcal

A recept a Fanny konyha 2015/4. számában található!


Ezek is érdekelhetnek